Vereniging van Eigenaren

Vereniging van Eigenaren

Verduurzaming vereniging van eigenaren
Analyseren van uw verbruikspatronen Het is belangrijk om eerst uw energieverbruik te kennen voordat u maatregelen kunt nemen. Een energie-audit kan u helpen uw energieverbruik te analyseren en u inzicht te geven in waar en hoe u energie kunt besparen. Een energie-audit laat u ook zien welke investeringen u kunt doen om energie te besparen.

2. Zonnepanelen Het installeren van zonnepanelen is een van de meest waardevolle investeringen in energie-efficiëntie die een vereniging van eigenaren kan doen. Zonnepanelen kunnen onafhankelijkheid van energiebedrijven bieden en zijn bovendien goed voor het milieu.

Bovendien zijn er enkele financiële voordelen voor VvE's die gebruik willen maken van zonnepanelen, waaronder subsidies en premies. 3. Isolatie Een goed geïsoleerd gebouw biedt meer comfort en energie-efficiëntie. Verenigingen van Eigenaren kunnen hierop besparen door hun gebouwen dak-, muur- en vloerisolatie te geven. Doordat minder warmte verloren gaat, zijn de verwarmingskosten lager, wat uiteindelijk resulteert in lagere energierekeningen. 4. LED-verlichting Het vervangen van uw huidige lampen door LED-lampen is ook een cruciale stap in het verduurzamen van uw gebouw. LED-lampen verbruiken 75

Energiek-vastgoed